– et originalt onlinekursus fra Blackbird Institute

Sådan gør du op med, hvad alle andre synes, finder ny sikkerhed i forældrerollen og definerer netop din måde at være mor på

 

Vi starter nyt hold den 31. januar 2021. Tilmeldingen er åben nu.

 • Har du nogle gange følelsen af, at du næsten ikke kan overkomme at være mor?
 • Har du ofte dårlig samvittighed?
 • Føler du dig ind i mellem for alene om ansvaret, oprydningen, vasketøjet, aktiveringen, putningen …  – og er træt og mast, når klokken er 20.30?
 • Er du til tider lidt for grådlabil – og bliver lidt for vred på dine børn?
 • Kender du følelsen af, at der er nogen, der måske ville være bedre til at tage sig af dine børn, end du er?
 • Drømmer du ind i mellem om at kunne tage på spaophold og få sovet ud - i dagevis?
 • Er du nogle gange lidt træt af at være den, der opfylder andres behov – i en grad, så du næsten har glemt dine egne?
 • Ville du ønske du kunne stå sikkert på begge dine ben i dit moderskab - også når dit barn græder, bliver vred og ikke vil, som du vil? 
 • Savner du også tit dine børn, men når I så er sammen, så har du svært ved at være tilstede sammen med dem?

 

Sådan behøver det ikke at være 

 

Sådan skal det ikke være

 

Det er alt for hårdt.

 

Både du og dit barn fortjener bedre.

 

Udfordringen er, at det nærmest er umuligt at gøre noget andet, før du ved, hvad du skal gøre i stedet for. Og slet ikke i en så følelsesladet relation som den til vores børn.

 

 

Den gode nyhed er, at du nu har mulighed for at være med på den digitale udgave af Fie Hørbys kendte og populære forløb, KlubMor, der siden 2010 har taget over 2500 mødre i hånden og igennem moderskabet. I denne online-version viser stifterne af Blackbird Institute, familieterapeut Fie Hørby og og kropsterapeut, Mie Kaae, begge mødre til 3 børn – dig vejen til, hvordan du bliver den mor, du altid har drømt om at være.

I KlubMor Online får du en overskuelig proces, der vil give dig:

 

 • 5 moduler over 10 uger med undervisning, støtte og vejledning fra to erfarne eksperter fra Blackbird Institute, Damarks førende psyko- og familieterapeutiske institut, evalueret og godkendt af Reflektor.

   

 • Et teoretisk og praksisorienteret børnesyn, som du altid kan støtte dig op af, når du bliver usikker og er i tvivl om det, du gør er 'rigtigt' eller godt nok. 

 

 • Faglig viden om, hvordan børn fungerer og hvorfor, de reagerer, som de gør.

 

 • Specifikke redskaber til hvordan du sætter dine grænser på en måde, hvor du tager hånd både om dig selv og dit barn.

 

 • Et netværk af andre mødre, der kan inspirere dig og vise, at du ikke er den eneste, der synes, det kan være både udfordrende og hårdt at være mor – midt i alt det dejlige.

Efter forløbet kan du glæde dig over at have udviklet:

 

 • En stærkere relation til dit barn – og dig selv.

 

 • En generelt større følelse af sikkerhed og frihed og mulighed for at slippe den dårlige samvittighed.

 

 • Din egen indre familieekspert, som du kan ’konsultere’ - også når forløbet er slut.

 

Er det vigtigt?

 

Ja, for jo større lederskab du tager i dit liv, des gladere bliver du omkring, hvad du gør og tænker, og jo mere frihed giver du dig selv til at være den, du er – og på den måde giver du dit barn de samme muligheder.

 

Læs lige den sætning igen …

 

Ja, du giver dit barn de bedste muligheder for at være sig selv, når du er … dig selv.

 

Det er ofte lettere at blive klogere på sig selv sammen med andre, fordi genkendelsen i de andres historier kan gøre det nemmere at bære sig selv. Fordi vi opdager, at vi ikke er alene.

 

Når du reserverer din plads på KlubMor Online kan du se frem til at dykke grundigt ned i de fem vigtigste bestanddele af et sundt og autentisk moderskab.  Allerede i dag!

 

 

Hør hvad en tidligere kursist siger om forløbet:

 

"Jeg har netop lyttet til svarene på denne uges spørgsmål og jeg vil bare sige tak. Tusind tak fordi I svarede så fint og rørende på mit spørgsmål. Det føltes meget sårbart at stille det.

Det er en vild rejse at dykke ind i sig selv på denne måde. Men på alle måder er det enormt berigende at blive klogere på sig selv og sine relationer. Jeg kan mærke, at kontakten til mig selv, min mand og mine børn er blevet meget stærkere og dybere. Det giver mig en kæmpe styrke og tro på mig selv.

Endnu en gang tak. I inspirerer og giver indsigt på en måde, der rammer mig så vildt."

 

Bedste hilsner, Louise

 

 

Vil du i gang med dit forløb med det samme, så har vi lavet en proces til dig, som vil gøre dig klogere på dig selv og dit moderskab allerede nu. 

 

Du får din WORKBOOK, så snart du køber din adgang til kurset, og du kan være i gang med fordybe dig i det tankevækkende materiale på få minutter!

 

Vi starter med Modul 1 den 31. januar!

- Fem søndag, fordelt over 10 uger, får du en audiolektion, hvor vi i et direkte, letforståeligt sprog og med masser af eksempler underviser dig i disse emner:

 

1. Grænser og magtkampe – hvordan bliver vi hørt uden at slås?

Hvorfor er nej det kærligste svar? Hvorfor er det vigtigt, at vi kan sætte vores grænser med respekt for os selv og andre? Hvordan gør man det egentlig, når man enten har lært at gå for langt eller har nej’et forrest og mangler at kunne mærke sine grænser og ikke mindst have et sprog for dem?

Efter lektionen kan du dele indsigter, stille spørgsmål og læse, hvad de andre mødre har af tanker i Facebookgruppen.

 

 

2. Selvfølelse og selvtillid – hvad er forskellen? Og hvorfor er det vigtigt at kende til?

Selvfølelse er vores evne til at mærke os selv, hvad vi kan lide og ikke lide, og hvad vi vil og ikke vil, altså vores evne til at orientere os ud fra os selv. Selvtillid er det, vi kan og knytter sig til vores præstationer. Det er forskellen på at være indre- og ydrestyret.

 

De to begreber adskiller sig dermed markant fra hinanden, derfor er det godt for os som forældre at vide, hvordan vi påvirker henholdsvis vores børns selvfølelse og selvtillid. For begge er vigtige. Men hvad er vigtigst? Det afhænger af, hvad vi vil med vores opdragelse.

Efter lektionen kan du dele indsigter, stille spørgsmål og læse, hvad de andre mødre har af tanker i Facebookgruppen.

 

 

3. Følelse- og konflikthåndtering

Følelser er vores indrestyring, det er dem, der fortæller os, hvad vi har brug for, hvordan vi har det, og hvad der er vigtigt for os. Kontakten til os selv går gennem vores følelser, så når der er følelser, vi ikke vil mærke, som vi har fjernet os fra, eller som vi undertrykker, så er der dele af os selv, vi ikke har kontakt til, og som vi derfor ikke kan mærke.

 

De sider i os selv, vi ikke har kontakt til, påvirker naturligvis vores børns evne til at mærke de sider i sig selv.

Efter lektionen kan du dele indsigter, stille spørgsmål og læse, hvad de andre mødre har af tanker i Facebookgruppen.

 

 

4. Empati og selvberoligelse

Empati betyder evnen til at genkende og forstå andres følelser. At kunne sætte sig i andres sted. Det ved vi godt. Mange af os ved bare ikke, hvordan vi giver udtryk for vores empati - og det gør, at selvom intentionen er at være der for hinanden, så kommer vi ofte til at føle os alene.

 

At være mor kræver derfor at vi først og fremmest lærer at tage os af os selv og blive trygge i os selv. Det er selvberoligelse. Evnen til at kunne berolige sig selv og følelsesregulere sig selv er noget af det vigtigste at kunne som voksen – og mor. Det er her du får pausen, finder roen og lærer at passe på dig selv. For når du kan mærke dig selv, bliver det sværere at lade andre overskride dine grænser for, hvad der er i orden og ikke i orden.

Efter lektionen kan du dele indsigter, stille spørgsmål og læse, hvad de andre mødre har af tanker i Facebookgruppen.

 

5. Livskraft og livsglæde

Vi vil i et helt modul arbejde på dine overbevisninger, værdier, veje og muligheder. Vi vil fortælle historier og give dig inspiration til at få mere livsglæde og livskraft ind i din hverdag. For den vej vi træder, bliver med tiden den vej, vores børn går – derfor er det afgørende, at vi lever et liv, vi kan tåle at se blive genlevet af vores børn.

 

Jo mere vi hviler i os selv, jo klarere vi er på hvem vi er og hvad vi vil, jo nemmere bliver det for os selv at begynde at gå den vej vi vil – og at se og lægge mærke til alle de muligheder livet præsenterer os for.

 

Efter lektionen kan du dele indsigter, stille spørgsmål og læse, hvad de andre mødre har af tanker i Facebookgruppen.

Som deltager i KlubMor Online får du:

 • 5 audiolektioner a cirka 60 minutters varighed med dine undervisere Fie Hørby & Mie Kaae.
 • En workbook til hvert modul med øvelser og spørgsmål til yderligere refleksion.
 • Et eksklusivt forum i en lukket Facebook-gruppe med andre mødre, der kan inspirere dig og vise, at du ikke er den eneste, der synes, det kan være både udfordrende og hårdt at være mor.
 • Mulighed for at få dine egne spørgsmål besvaret, når vi hver uge går i dybden med 5 udvalgte deltagerspørgsmål i Facebook-gruppen.

I løbet af forløbet får du mulighed for at blive tryggere i dig selv, komme hjem til dig selv og i kontakt med, hvem du er, og hvad der er vigtigt for dig. Når vi gør det som mennesker, så bliver vi ikke bare livsstærke –  vi lader også glæden, som allerede er inden i os, få mere plads og rum i vores liv.

De redskaber og indsigter, du får i dette onlinforløb, gør dig bedre i stand til at …

 

 • At stå ved dig selv og dit moderskab - og kunne sætte ord på, hvad det er, du gør (anderledes) og hvorfor -  overfor din partner, sviger/forældre, veninder, pædagoger/lærere etc.

 

 • Definere forskellen på ros og anerkendelse og indre- og ydrestyring, og hvordan selv små forandringer i dit sprog kan skabe store forskelle.

 

 • At sige ’nej’ på en måde, hvor du tager hånd både om dig selv og dit barn og undgår magtkampe.

 

 • At kunne ’oversætte’ dit barn, når I har konflikter, og forstå de beskeder, der ligger gemt til dig her, så I opnår værdifuld læring.

 

 • Få indsigt i dit barns følelser og lære, hvad det har behov for fra dig. Udover at få redskaber til at lære dit barn at møde sine følelser, bliver du også klogere på dine egne.

 

 • At skabe nærvær i stort set alle situationer – også når du har travlt.

 

 • Skabe en struktur, der kan lette og organisere din hverdag, så du når og kan nyde mere af det, du gerne vil – ikke mindst dit barn.

 

 • Afgrænse dig og tage personligt lederskab, ikke blot i dit moderskab, men i dit liv generelt.

 

 • At tale så godt med dit barn, at det føles let og nærende – og sjovt - at være forælder.

 

 

Og hvad der måske vil overraske, så giver modulerne dig også indsigt i:

 

 • Hvordan du lærer at stole på det, du mærker (også selvom det er ganske lidt), og som fortæller dig, hvad der er sandt for dig – og dit barn.

 

 • Hvordan moderskabet i virkeligheden handler om at omsætte kærlige følelser til kærlige handlinger.

 

 • At moderskab fremfor alt handler om at have det godt og leve det liv, som er rigtigt for dig.

 

 • Hvordan det at tage personligt lederskab er første skridt på moderskabets vej.

 

 • Hvordan moderskab næres og løftes af fællesskab.

KlubMor Online er skabt til ale slags mødre, der vil forandre og forbedre deres relationer:

 

KlubMor er både for mødre, der har deltaget i Klubmor før og for dem, der IKKE har.

 • Mødre til små børn
 • Mødre til teenagebørn – eller voksne børn
 • Mødre til ét barn
 • Mødre i parforhold
 • Fraskilte mødre
 • Møder som lever i sammenbragte familier
 • Singlemødre
 • Svigermødre
 • Mødre som venter deres 1., 2. , 3. , 4. eller 8. barn
 • Mødre, der har deltaget i KlubMor før
 • Mødre, der aldrig har deltaget i KlubMor før

 

Kurset vil også inspirere dig, som endnu ikke har børn, men som vil være mor en dag og allerede nu blive klogere på børn og dit personlige moderskab.

Bliv den mor, du altid gerne har villet være og gør op med, hvad alle andre synes er ’rigtigt at sige, gøre eller være.

 

Tag moderskabet på dig.

 

Tag det tilbage.

 

Din undervisning består altså af:

 

 • 5 audiolektioner som indeholder grundige forklaringer og masser af eksempler på de 5 grundlæggende temaer, som danner rammen om dit moderskab.

 

 • 5 workbooks med øvelser og spørgsmål, der starter og guider din proces, og som er så specifikke og strukturerede, at det føles som at blive holdt i hånden hele vejen.

 

 • 5 konkrete, personlige svar på udvalgte deltagerspørgsmål til hvert modul i den lukkede Facebook-gruppe.

 

 

Sådan foregår KlubMor Online helt konkret:

 

Du får adgang til den første del af processen, i form af din WORKBOOK, så snart du køber din adgang til kurset, og du kan være i gang med fordybe dig i det tankevækkende materiale på få minutter!

 

Fordelen ved et onlinekursus som dette er, at du ikke skal bruge tid på transport eller møde underviserne et bestemt sted på en bestemt dato. Når du har betalt din adgang, er undervisningsmaterialet dit, og du kan genhøre det så ofte, du har brug for det, når du har downloadet filerne til din computer eller overført dem til din tablet eller telefon.

 

Hver anden uge modtager du din audiolektion med tilhørende workbook, som du lytter til og lader dig guide igennem.

 

Den lukkede Facebook-gruppe kan du bruge så meget, du ønsker det. Intentionen er at skabe et empatisk og generøst fællesskab, hvor vi i modsætning til det, vi kan komme til med vores veninder, vil undgå at vurdere og definere hinanden, men i stedet have nysgerrigheden og hjertet forrest. Det potentiale støtter og guider vi jer sammen til at udfolde i gruppen.  

Hver anden søndag får du sendt dit modul direkte til din indbakke. Herefter kan du de følgende 9 dage stille spørgsmål i vores lukkede Facebookgruppe. Mie og Fie samler de mest stillede spørgsmål sammen og sender en lydfil, som I alle får glæde af at høre svarene på.

 

Datoerne for næste hold er:

Modul 1: Søndag den 31. januar

Modul 2: Søndag den 14. februar

Modul 3: Søndag den 28. februar

Modul 4: Søndag den 14. marts

Modul 5: Søndag den 28. marts

 

HUSK - du behøver ikke kunne lytte til modulet om søndagen. Materialet er dit til at beholde.

Din investering for fem uger med KlubMor

Normalt er undervisning med Fie Hørby & Mie Kaae forbeholdt eleverne på Blackbird Institute, hvor de til dagligt underviser i relationskompetence og psyko- og familieterapi.

Vi er derfor glade for at kunne præsentere denne demokratiske online-model, hvor alle kan være med, også dig. Du behøver ikke investere mange tusinde kroner i en hel efteruddannelse her, og du kan være med, uanset hvor du bor, eller hvornår på ugen, det passer ind i dit liv at lære nyt – audiolektionerne er klar, når du er.

De fem forandrende moduler

med undervisning, workbooks

og fællesskabet i Facebook-gruppen koster

kun 2.500 kroner.

En afsluttende bemærkning til dig, der stadig overvejer om KlubMor er det, du skal lige nu:

 • At være mor kræver på mange måder et skarpt blik indad – igen og igen.
 • For børn gør, som vi gør – og ikke, som vi siger. Vi kan således ikke kræve en adfærd af dem, som vi ikke selv leverer. Vi må derfor altid gå forrest med det, vi gerne ser i dem. Og være de mødre, som vi vil være.
 • I en ikke så fjern fremtid vil dine børn behandle sig selv, som du behandler dig selv. Tale til sig selv, som du taler til dig. Være nogenlunde og gøre nogenlunde, som du gør.
 • Det sidste, børn vil, er at slås med deres mor, og når det sker, så lider de – ligesom vi mødre gør. Men det er kun os, der kan ændre dynamikken. Fordi det er os, der har lederskabet.
 • Den proces, vi lærer dig i KlubMor, tør vi godt love kommer til at transformere din måde at være mor på.
 • Gennem fem moduler vil vi gøre dig langt klogere på dig selv og relationer – primært relationen til dig selv og dine børn. Dit moderskab er vigtigt og væsentligt at få både større indsigt i, mere viden om – og ikke mindst en praksis og helt konkret måde at gøre og sige tingene anderledes på.