UDSOLGT

Hvad er KlubMOR 11-18 år?

 • 5 aftener med fokus på dig og dit moderskab, med den erfarne familieterapeut Fie Hørby som mentor

KlubMOR er et forløb om teenagere for mødre

Teenageårene starter allerede i 11-årsalderen, når barnet både fysisk og mentalt begynder at ændre sig. Vi kan mærke det, når barnet begynder at trække sig, sige mere fra og kigger på os med mere kritiske øjne - især når vi som forældre giver gode råd og anvisninger.  Det er et tegn til os om, at vi skal til at skifte spor, det er noget nyt vores børn har brug for fra os, og derfor kan vi ikke gøre, som vi plejer.

 

 

"Ideen til KlubMor er udsprunget af mit arbejde som underviser og familieterapeut, der har vist mig, at mange forældre faktisk mangler viden om, hvordan børn tænker og føler.

Med en større indsigt i børns verden, er der mange ting, der bliver nemmere. Du minimerer omfanget af konflikter, får mindre tvivl om det, du gør er godt nok – og samtidig kan den viden hjælpe dig til at støtte dit barns selvværd og udvikling endnu bedre" - Fie Hørby 

KlubMOR 11-18 år er for dig som:

 • gerne vil blive klogere på sig selv og dit barn.
 • ofte føler sig rådvild i relationen til din teenager.
 • bekymrer dig over din teenagers udvikling
 • har mange konflikter med dit barn
 • ønsker at støtte dit barns udvikling i de her år bedst muligt

KlubMOR vil give dig:

 

 • Tid til dig, med en erfaren ekspert som din personlige vejleder
 • Kendskab til, hvordan teenagere fungerer og hvorfor, de reagerer som de gør
 • Specifikke redskaber og en klar holdning til børn, som du altid kan støtte dig op af, når du bliver usikker og i tvivl om det, du gør er ’rigtigt’ eller godt nok
 • En stærkere relation til din teenager.
 • En generelt større følelse af sikkerhed og frihed og mulighed for at slippe den dårlige samvittighed.
 • Et netværk af andre mødre, der kan inspirere dig og vise, at du ikke er den eneste, der synes, det kan være både udfordrende og hårdt at være mor.
 • Din egen indre familieekspert, som du kan ’konsultere’ - også når forløbet er slut.

Er det vigtigt?

 

Ja, for den måde og relation vi formår at skabe til vores børn i de her år, er afgørende vigtige for deres trivsel og vores forhold, når de bliver voksne.

 Teenagere er stadig børn, som er på vej, så de har vedvarende brug for en have en hånd i ryggen, samtidig med at de skal finde deres egne måder at håndtere livet på. Jo bedre rustet og stærkere du står som mor, des nemmere bliver det at holde hjertet varmt og hovedet koldt, i nogle år som kan være prægede at konflikt og forandringer.

Det er min erfaring, at livet kan blive lettere og langt mere glædesfyldt, end vi ofte formår at gøre det til. Livet handler om relationer og at have det godt, og det har vi fokus på i dette forløb af KlubMOR.

Sådan ser forløbet ud:

 1. Forældre på en ny måde.
 • Teenageforældre siger ofte: ”Vi ved godt at vi skal give slip, men det er svært” Det der i virkeligheden skal gives slip på er den måde, du indtil nu har været mor på. Lær hvordan du finder balancen i samspillet og find nye måder at være sammen med dit barn på, hvor du får taget hånd om dig selv og samtidig respekterer dit barn.

 

 1. Drop forhøret. Lyt med munden lukket.
 • Meget af det vi kalder teenageoprør, kan vi knytte til de unges forsøg på at adskille fra os og finde deres egen måde at være i livet på. Få indsigt i dit barns udvikling og redskaber til, hvordan du undgår unødvendige konflikter, ved at møder dit barn åbent og interesseret, fremfor belærende og irettesættende.

 

 1. Bekymring nærer ikke – men det gør omsorg.
 • Det kan være svært ikke at udtrykke sin omsorg som bekymring i denne periode, men børn der får for meget af deres forældres bekymring, har det med at blive døve. Lær at møde dit barn og at vise den omsorg og kærlighed, dit barn trænger sådan til som teenager.

 

 1. Spil, mobil og snapchat amok.
 • Der er utrolig meget god og brugbar teknologi i dag, som kan være svær at styre for både voksen og børn. Lær hemmeligheden bag, hvordan du formår at blive ved rattet og tage det lederskab dit barn så hårdt har brug for i disse år, i form af dialog og åbenhed, fremfor for forbud og brudte aftaler. 

 

 1. Når hele verden er oppe og vende.
 • Hvad svarer man, når de er trætte af livet? En teenagers krise, kan nemt starte vores egen. Ofte giver teenagerens spejl af familiens kultur, anledning til at vi som mødre begynder at stille spørgsmålstegn ved det liv, vi selv lever. Hvad er vigtigt for mig nu, hvor jeg har store børn? Hvordan er mit parforhold? Åbne og eksistentielle spørgsmål, der naturligt rejser sig i denne periode, kan være en vigtig personlig udvikling for os, når vi møder den, fremfor at lægge den i skuffen.

Du får: 

 

Personlig rådgivning HVER GANG: Tid til dine personlige spørgsmål, som kan være om ALT det, du som mor kan gå og være i tvivl og bekymre dig om.

Det kunne være alkohol, pjækkeri, sex, kærester, ensomhed, vrede, glemsomhed, ugidelighed, pligter, spisevægring, overspisning, spil, sociale medier osv.

Hvem?

 

Klubmor er både for mødre, der har deltaget i Klubmor før og for dem, der IKKE har.

Underviseren er Fie Hørby 

Hvornår?

 

Vi mødes 5 aftener på følgende dage:

22.november, 3.januar, 16. januar, 29. januar & 7.marts.

Hver gang er fra kl.18-21.00 

Hvor?

 

Blackbird Institute, Aurehøjvej 5A, 2900 Hellerup

Hvor meget?

PRIS  4700 kr. 

Tilmelding 

 

Du tilmelder dig ved at sende os en mail på:

[email protected]

Så sender vi dig en faktura. Når du har betalt, er du tilmeldt