Om os

Blackbird Institute er etableret af Fie Hørby og Mie Kaae som et psykoterapeutisk institut, der tilbyder uddannelser i relationskompetence, familierådgivning og familieterapi.

Vores studerende er fagfolk fra kommuner, skoler og institutioner samt ledere og psykologer fra det private erhvervsliv og forældre.

Blackbird Institute er i december 2017 blevet evalueret af Dansk Psykoterapeutforening og Reflektor med henblik på at blive godkendt som et privat institut, der lever op til de ministerielle kriterier for private psykoterapeutuddannelser.

Evalueringensprocessen er vigtig for os. Den dokumenterer, at uddannelsen er tidssvarende, og at standarden i undervisningen er høj. For at blive evalueret og godkendt kræver det, at der er en stærk sammenhæng imellem de teoretiske grundpiller, instituttet hviler på, de metoder vi underviser dig i, litteraturen vi anbefaler dig at læse og måden, vi eksaminerer dig på.

Den sammenhæng er vigtig for os på instituttet. Som kursist hos Blackbird Institute får du en fagpersonlig uddannelse. Det betyder, at du udover at få en omfattende velfunderet teoretisk uddannelse, også vil blive ført igennem en personlig udviklingsproces. Det sikrer dig større indsigt og klarhed over egne mønstre og overlevelsesstrategier. Samtidig ruster det dine evner til at indgå i relationer med større frihed til at være dig selv. Når du på den måde går vejen selv, bliver det nemmere at lære, hvordan du kan hjælpe andre med at finde deres vej. 

Uddannelserne, som Blacbird Institute udbyder er tidligere blevet udbudt i regi af den internationale organisation Family-lab stiftet af Jesper Juul. Fie Hørby og Mie Kaae drev den danske del af Family-lab i 3 år, indtil vi i januar 2018 etablerede Blackbird Institute. 

Mie Kaae

Mie er kreatviv direktør, konceptudvikler og medindehaver i Blackbird Institute.

Mie er cand.com i psykologi og kommunikation, forfatter til bogen "Hvad vil du virkelig?" og uddannet i danse- og kropsterapi. Mie har i mange år undervist i ledelse og relationskompetence i det private erhvervsliv blandt i TV2 og Siemens. På uddannelsen er Mie ansvarlig for, at undervisningen i uddannelsernes somatiske perspektiv er på et højt niveau. Mie er ikke fast underviser længere, men arbejder 'bag scenen' med at træne undervisere, producere indhold, lave workshops, sætte foredrag op og udvikle brandet Blackbird Institute, så hun, sammen med Fie Hørby, sikrer at så mange familier, forældre og fagfolk som muligt, får glæde af det nye børnesyn, som Fie Hørby, med sine bøger, ekspertise og erfaring om børn og familielivet er garant for. 

Privat er hun gift med Peter Kaae og sammen har de 3 børn, Marvin på 12 år, Linus på 10 år og Havanna på 3 år.

Fie Hørby

Fie er uddannelsesdirektør og medindhaver i Blackbird Institute. Fie er cand.mag i dansk og kommunikation, psyko- og familieterapeut MPF og forfatter til bestselleren “Drop Opdragelsen!” og bogen “Om teenagere – for forældre”.

Fie er faglig ansvarlig for uddannelsen og står som garant for et højt fagligt niveau i både den praktiske og teoretiske undervisning på uddannelserne.

Privat er hun gift med Thomas Andersson og sammen har de 3 børn, Rumle på 16 år, Liv på 11 år og Isak på 0 år.