Om os

Blackbird Institute er etableret af Fie Hørby og Mie Kaae som et psykoterapeutisk institut, der tilbyder 3 uddannelser i henholdsvis relationskompetence, familierådgivning og familie- og psykoterapi.

Vores studerende er fagfolk fra kommuner, skoler og institutioner samt ledere og psykologer fra det private erhvervsliv og forældre.

Udover vores uddannelser tilbyder vi onlinekurser. Se dem her.

Instituttets formål er at tilbyde stærkt faglige og udviklende uddannelser inden for relationskompetence, familierådgivning og familie- og psykoterapi.
 
Derfor har vi naturligvis også sikret os, at vores uddannelser lever op til både internationale og ministerielle kvalitetskrav.
 
I december 2017 blev Blackbird Institute evalueret af Dansk Psykoterapeutforening og Reflektor og godkendt som et privat institut, der lever op til de ministerielle kriterier for private psykoterapeutuddannelser uden afvigelser.
 
Evalueringen er vigtig for os – og for dig, fordi den er et bevis og en dokumentation for, at uddannelsen er tidssvarende, og at standarden i undervisningen er høj. For at blive evalueret og godkendt kræver det, at der er en stærk sammenhæng imellem de teoretiske grundpiller, instituttet hviler på, de metoder vi underviser dig i, litteraturen vi anbefaler dig at læse samt måden, vi certificerer dig på.
 
På Blackbird Institute tilbyder vi altså en 4-årig uddannelse, hvor 1.år og 2.år kan tages som selvstændige uddannelser:
 

"Formålet og ønsket med Blackbird Institute er at skabe et sted, hvor mennesker kan udvikle deres menneskelighed og få erfaringer med, hvor de kan flytte sig hen, når de får gode vækstbetingelser. Det er vores naturlige fremdrift at udvikle os og udforske livet i sådan en grad, at vi hele tiden kan føle os levende i livet og formå at indfange det, vi længes efter og drømmer om, og når vi ikke gør det, kan vi have brug for hjælp til at blive støttet i vores relations- og livskompetence. Hjælp til at få øje på os selv og de andre igen. Vi mister os selv og finder os selv i vores relationer, derfor er vores fokus på Blackbird Institute, relationer."

- Mie Kaae & Fie Hørby

Hvorfor navnet Blackbird Institute?

Af flere grunde. De fleste af os kender Beatles' sang "Blackbird", som vi finder særlig smuk – både stemningsmæssigt, musikalsk og lyrisk.
 
Især linien: "Take these broken wings and learn to fly" – passer godt til den måde, vi arbejder på og møder mennesker på.
 
De fleste af os kommer lidt skrammet ud af barndomslandet og har fået stækket vingerne som børn i større eller mindre grad, men de fleste af os kan godt lære at flyve alligevel.
 
Ved at arbejde indgående med vores relationer og opnå en bedre kontakt til os selv og andre, bliver vi ikke bare relationskompetente mennesker, vi opnår også en større indre frihed. Deraf også vores nye tagline
 
*Frihed er at vide, du hører til*
 
En anden vigtig pointe i vores arbejde, og som vores uddannelser er funderet i, er menneskets styrke og ressoucer. Uanset om vi har haft en helt 'almindelig' eller en lidt hård barndom, så har vi alle et potentiale, et åbent nervesystem og en masse muligheder, når vi tager os selv alvorligt og får den rette støtte til at vikle os ud som dem, vi er.
 
“Blackbird fly, blackbird fly
Into the light of the dark black night"
 
Sidst, men ikke mindst er solsorten Danmarks almindeligste fugl, som vi kender for dens smukke melodiske sang, der især høres morgen og aften. Hannen og hunnen bygger i fællesskab en rede og begge fugle deltager i fodringen af ungerne. 

Mie Kaae

Mie er kreativ direktør, konceptudvikler og medindehaver i Blackbird Institute.

Mie er cand.com i psykologi og kommunikation, forfatter til bogen "Hvad vil du virkelig?" og uddannet i danse- og kropsterapi. Mie har i mange år undervist i ledelse og relationskompetence i det private erhvervsliv blandt andet i TV2 og Siemens. På uddannelsen er Mie ansvarlig for, at undervisningen i uddannelsernes somatiske og eksistentialistiske perspektiv er på et højt niveau. 

Privat er hun gift med Peter Kaae og sammen har de 3 børn, Marvin på 15 år, Linus på 13 år og Havanna på 5 år.

Fie Hørby

Fie er uddannelsesdirektør og medindhaver i Blackbird Institute. Fie er cand.mag i dansk og kommunikation, psyko- og familieterapeut MPF og forfatter til bestselleren “Drop Opdragelsen!” og bogen “Om teenagere – for forældre”.

Fie er faglig ansvarlig for uddannelsen og står som garant for et højt fagligt niveau i både den praktiske og teoretiske undervisning på uddannelserne.

Privat er hun gift med Thomas Andersson og sammen har de 3 børn, Rumle på 19 år, Liv på 14 år og Isak på 3 år.